عوامل تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت دندان【سال1403】💎
یکی از درمانهای دندانپزشکی رایج در تمام دنیا، کاشت دندان به روش ایمپلنت می باشد. بسیاری از افراد هستند که برای جایگزینی دندان های از دست رفته شان به این روش روی می آورند. اما آنچه که ممکن است بسیاری از افراد را برای انجام این روش مردد کند، هزینه انجام ایمپلنت است. در انجام ایمپلنت به دلیل استفاده از متریال برند و همچنین روش جراحی تهاجمی، هزینه تا حدودی بالا می باشد و به همین دلیل برخی از افراد ترجیح می دهند که پروتز دندان انجام دهند و دندان مصنوعی را جایگزین کنند. در این مقاله ما قصد داریم در مورد عوامل تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت دندان صحبت کنیم. شما نیز در ادامه همراه ما باشید.
ایمپلنت دندان و مراحل انجام آن
بعد از رویش دندان های دائمی، دیگر امیدی به جایگزینی دندان با دندان های طبیعی نیست و اگر مراقبت های لازم از دندانها انجام نشود، یعنی به نظافت آن رسیدگی نشود و فرد تحت چکاپ دوره ای قرار نگیرد ممکن است حتی در سنین جوانی دندانی از دست برود. وجود جای خالی دندان در دهان علاوه بر تاثیر در ظاهر فرد، باعث آسیب رسیدن به دندان های دیگر، حرکت آن ها و تحلیل رفتن فک می شود. از این رو دندانپزشکان معتقدند که باید هرچه زودتر جای خالی دندان جایگزین شود.
روشی که از گذشتههای دور برای این کار انجام می شد، گذاشتن دندان مصنوعی بود که اغلب افراد تا زمان از دست رفتن تعداد زیادی از دندان های شان صبر می کردند و باقی دندان ها را از دهان خارج می کردند و بعد از آن دست دندان مصنوعی کامل را در دهان شان به جای دندان طبیعی قرار می دادند. با گذشت زمان روش های جدید دیگری از طرف دندانپزشکان به کار گرفته شد.
یکی از روش ها ایمپلنت است که در حال حاضر موثرترین و بهترین روش جایگزینی دندان می باشد. در این روش با ایده گرفتن از ساختار دندان طبیعی، دندانپزشک کار خود را آغاز می کند. در ابتدا برشی را در لثه در قسمت دندان از دست رفته ایجاد می کند و بعد از آن با دریل مخصوص لثه را سوراخ می نماید. حال نوبت قرار دادن پایه تیتانیومی به جای ریشه دندان است. این پایه ممکن است از برندهای مختلفی باشد و علت استفاده از این نوع فلز، سبکی، مقاومت و سازگاری آن با بدن می باشد.
بعد از جای گذاری این پیچ در لثه، دندانپزشک محل برش خورده را بخیه می زند و بیمار باید مدت ها صبر کند تا این پیچ با استخوان فک جوش بخورد و محل زخم بهبود یابد. پس از آن بهترین دکتر ایمپلنت در تهران می تواند اباتمنت و روکش را در محل مورد نظر قرار دهد و فرد بعد از آن دندانی شبیه به دندان طبیعی داشته باشد. با توجه به پیچیدگی این مراحل می توان گفت نوع جراحی یکی از عوامل تاثیرگذار در هزینه ایمپلنت دندان است. به طور کلی مراحل انجام ایمپلنت به شرح زیر می باشد.
- مشاوره: در ابتدا باید با یک دندانپزشک متخصص مشاوره کرده و اطلاعات لازم را درباره ایمپلنت دندان دریافت کرد.
- ارزیابی: پس از مشاوره، دندانپزشک وضعیت بیمار را بررسی کرده و ارزیابی می کند تا بتواند بهترین روش ایمپلنت را برای او تعیین کند.
- جراحی: در مرحله بعد، جراحی برای نصب ایمپلنت بر روی فک جراحی صورت می گیرد. این جراحی ممکن است زیر بیهوشی عمومی یا موضعی انجام شود.
- بازسازی: پس از جراحی، زمان لازم است تا استخوان به ایمپلنت متصل شود. در این مرحله، ممکن است از دستگاه های خاص برای تسریع فرآیند بازسازی استفاده شود.
- قرار دادن پروتز: بعد از بازسازی و بهبودی کامل، پروتز دندان بر روی ایمپلنت قرار داده می شود تا به شکل دندان طبیعی به وظیفه خود عمل کند.
- مراقبت و نگهداری: و در آخر، پس از قرار دادن پروتز، لازم است به نکات مراقبت و نگهداری آن توجه کرد تا به مدت طولانی تر بتوان از دندان های جدید خود استفاده کرد.
عوامل تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت دندان
همان طور که گفتیم هدف و موضوع اصلی این مقاله بررسی ایمپلنت و عوامل تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت دندان می باشد. در قسمت قبل در مورد ایمپلنت دندان و مراحل انجام آن صحبت کردیم. حال در این قسمت می خواهیم ببینیم چه عواملی بر هزینه ایمپلنت دندان موثر هستند، چرا در برخی موارد هزینه بالاتر از انواع دیگر می باشد.
نوع ایمپلنت دندانی
اولین و مهم ترین عامل تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت، نوع ایمپلنت می باشد. با توجه به شرایط بیمار وضعیت جسمانی او و میزان مقاومت و تراکم استخوان فک او، دندانپزشک یکی از انواع ایمپلنت را به او پیشنهاد می کند. برای مثال ایمپلنت اندواستیل که یک ایمپلنت یک فیکسچره است و استفاده از آن بسیار رایج است، در برابر ایمپلنت بریج که دارای چند فیکسچر و پروتز است هزینه کم تری دارد.
برند ایمپلنت استفاده شده و مواد مصرفی
دیگر عامل موثر در هزینه ایمپلنت، نوع متریال و برند آن هاست. انواع مختلفی از برندها در سراسر جهان برای ایمپلنت در حال تولید و توزیع هستند که هر یک بنابر کیفیت آن ها و نام کمپانی ساخت، هزینه متفاوتی خواهند داشت. اغلب ایمپلنت های برند و مطرح دنیا در کشورهای آلمان و آمریکا ساخته می شوند. همچنین نوع کره ای ایمپلنت ها نیز بسیار فراگیر بوده و در سراسر دنیا بخش بزرگی از بازار را در دست گرفته است. از این رو بنا بر کشور سازنده و برندی که برای ایمپلنت وجود دارد هزینه دریافتی نیز متفاوت خواهد بود.
تعداد دندانهای ایمپلنت شده
این عامل دیگر نیازی به توضیح ندارد و کاملا بدیهی است که هرچه تعداد دندان های ایمپلنت شده بیش تر باشد، هزینه دریافتی دندانپزشک نیز بیش تر خواهد بود.
وضعیت سلامتی جسمانی بیمار
در برخی موارد افراد از سلامت جسمی کامل برخوردار هستند و استخوان فک شان کاملا متراکم و آماده پذیرش ایمپلنت می باشد. اما گاهی اوقات نیز پزشک تشخیص می دهد که فک بیمار آمادگی پذیرش ایمپلنت و عامل خارجی را ندارد. از این رو باید جراحی های دیگری مثل پیوند استخوان یا لیفت سینوس برای بیمار قبل از کاشت دندان انجام گیرد. از این رو این جراحی ها که قبل از کاشت دندان انجام می گیرد، هزینه ای مازاد بر ایمپلنت را به فرد تحمیل می کند و باعث بالا رفتن قیمت می شود. همچنین دندانپزشک نیز به دلیل حساسیت نوع جراحی و سختی آن دستمزد بیش تری خواهد گرفت.
محل قرارگیری دندان
اغلب دندانپزشکان برای دندان قرار گرفته در فک بالا هزینه بیش تری نسبت به فک پایین دریافت می کنند. علت این امر کم بودن ضخامت و همچنین کم تراکمی استخوانی در فک بالاست. همین علت باعث می شود که حساسیت جراحی بالا برود و ریسک ایمپلنت نیز افزایش یابد و دندانپزشک هزینه بالاتری را دریافت کند.
تجربه و تخصص دندانپزشک
قطعا یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه ایمپلنت دندان، تخصص و مهارت دندانپزشک می باشد. قطعا فرق می کند که برای کاشت دندان نزد یک دندانپزشک مبتدی بروید و یا یک دندانپزشک کارکشته و حرفه ای و به نام را انتخاب کنید. البته باید بگوییم که هزینه دریافتی دندانپزشکان نرخ مشخصی دارد که طبق دستور وزارت بهداشت تعیین می شود و نمی تواند آنچنان تلورانس داشته باشد. اما در کل تجربه یک دندانپزشک در کیفیت نوع جراحی و ماندگاری آن اثرگذار است و قطعا ارزش پرداخت هزینه بیش تر را خواهد داشت.
عوامل خارجی دیگر
گاهی اوقات برای کاشت دندان به روش ایمپلنت نیاز به ورود برخی دیگر از متخصصان می باشد. برای مثال ممکن است دندان پوسیده ای که نیاز به خارج شدن و ایمپلنت دارد با کشیدن قابل انجام نباشد و نیاز به جراحی داشته باشد. در این صورت جراح دندانپزشک نیز هزینه جداگانه ای را برای این کار دریافت خواهد کرد. همچنین تصویربرداری های دندانی و پروتزیست نیز هزینه جداگانه دریافت خواهند کرد و بر قیمت نهایی تاثیرگذار هستند.
انواع ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد که هر یک بنابر نوع استخوان فک و تعداد مورد نیاز قابل استفاده می باشد. تعیین نوع ایمپلنت بستگی به تشخیص دندانپزشک دارد. انواع ایمپلنت عبارتند از:
ایمپلنت اندواستیل
ایمپلنت اندواستیل یکی از انواع ایمپلنت دندان است که رایج ترین ایمپلنت به شمار می رود. در کاشت این نوع اول دندانپزشک لثه بیمار را می شکافد و پایه ای تیتانیومی به نام فیکسچر را در استخوان فک قرار جای گذاری می کند. فیکسچر در نقش ریشه دندان عمل می نماید.
بعد از 3 الی 6 ماه انتظار، فیکسچر با استخوان فک ترکیب می شود و جوش می خورد. سپس نوبت به نصب اباتمنت تیتانیومی می رسد. اباتمنت روی فیکسچر پیچ می شود و بعد از آن، پروتز دندانی که بسیار شبیه به دندان طبیعی است و اغلب سرامیکی می باشد، بر روی فیکسچر جای می گیرد.
ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری نوع دیگری از انواع ایمپلنت دندان می باشد. در روش کارگذاری این ایمپلنت ، بهترین دکتر پروتز دندان در تهران ابتدا دندان آسیب دیده یا پوسیده را خارج می کند و بعد از آن فیکسچر را در محل دندان کشیده شده جاگذاری می نماید . بعد از آن، پروتز دندان روی ایمپلنت گذاشته می شود.
ایمپلنت فوری این امکان را به بیمار می دهد که بدون انتظار دوره نقاهت، بعد از جراحی از دندان خود استفاده نماید. اما این روش ممکن است معایبی نیز به همراه داشه باشد، مثل احتمال بیش تر شکستگی و عفونت که در این نوع از اندواستیل بیش تر است. همچنین هزینه ایمپلنت دندان به روش فوری از اندواستیل بیش تر است.
ایمپلنت بریج
ایمپلنت بریج برای کسانی که تعدادی دندان از دست رفته در کنار هم دارند، مناسب است. در روش بریج، ابتدا چند فیکسچر در استخوان فک گذاشته می شود. پس از آن، یک پروتز دندان چندتایی روی فیکسچرها گذاشته می شود تا جای خالی دندان ها پر شود.
مینی ایمپلنت
مینی ایمپلنت یکی دیگر از انواع ایمپلنت دندان می باشد که قطر فیکسچر آن از ایمپلنت های اندو استیل کم تر است. قطر مینی ایمپلنت 1.8 تا 3.3 میلی متر می باشد در حالی که ایمپلنت های معمولی بین 3.25 تا 5 میلی متر قطر دارند. کسانی که استخوان فک شان ضعیف یا تحلیل رفته است، مینی ایمپلنت ها برای شان مفید است.
مراقبت های بعد از انجام ایمپلنت دندان
بعد از انجام عمل ایمپلنت دندان، برای حفظ سلامت و پایداری آن، باید به مراقبت های خاصی توجه شود. در ادامه به برخی از این مراقبت ها اشاره می شود:
رعایت بهداشت دهان: برای جلوگیری از عفونت و التهاب در محل ایمپلنت دندان، باید به بهداشت دهان خود توجه کنید و دندان های خود را با مسواک و خمیر دندان مناسب تمیز کنید.
استفاده از غذاهای نرم: در روزهای اول پس از انجام عمل ایمپلنت دندان، باید از غذاهای نرم و آبدار استفاده کنید و از خوردن غذاهای سخت و چسبنده خودداری کنید.
استفاده از آب نمک: برای جلوگیری از عفونت در محل ایمپلنت دندان، می توانید از آب شور استفاده کنید. برای این منظور، یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب حل کرده و با این محلول دهان خود را شستشو دهید.
مراجعه به دندانپزشک: برای حفظ سلامت ایمپلنت دندان، باید به صورت دوره ای به کلینیک دندانپزشکی محل جراحی مراجعه کرده و مشکلات خود را با او مطرح کنید.
مزایای انجام ایمپلنت دندان
انجام ایمپلنت دندان مزیت هایی دارد که هر شخصی را متقاعد برای انجام آن می کند. مزایای ایمپلنت دندان باعث می شود که هر کسی که با هزینه ایمپلنت دندان مشکلی ندارد فورا به سراغ این روش برای جایگزین نمودن دندان خود برود. این مزیت ها عبارتند از:
- ثابت و پایدار: ایمپلنت دندان به عنوان یک روش ثابت برای جایگزینی دندان های گم شده عمل می کند.
- بهبود عملکرد: ایمپلنت دندان باعث بهبود عملکرد بالقوه، صحبت کردن و خوردن می شود.
- ظاهر طبیعی: ایمپلنت دندان به شکل و ظاهر دندان های طبیعی شما نزدیک است و به شما اعتماد به نفس بیش تری می دهد.
- حفظ استخوان: نصب ایمپلنت دندان باعث حفظ استخوان فک و جلوگیری از تخریب آن می شود.
- دوام بیش تر: ایمپلنت دندان با داشتن مراقبت مناسب، می تواند برای مدت طولانی تری نسبت به سایر روش های جایگزینی دندان ها دوام داشته باشد.
کلام آخر
در این مقاله ما سعی کردیم آنچه که در مورد ایمپلنت دندان لازم است بدانید ارائه دهیم. ایمپلنت دندان روشی برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است، به نحوی که افراد بتوانند زیبایی ظاهری خود را به دست بیاورند و از تحلیل رفتن فک خود و همچنین بروز مشکلاتی در جویدن و بلع غذا، تنفس و تکلم جلوگیری می کند. موضوع اصلی این مقاله، بررسی عوامل تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت دندان بود و ما سعی کردیم تمامی فاکتورها و عوامل مهم را معرفی نماییم.
از این که تا پایان مقاله با ما همراه بودید از شما صمیمانه سپاس گزاریم و منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات شما در سایت دندانپزشکا هستیم.