عمومی

آیا ارتودنسی می تواند به مشکلات تنفسی کمک کند؟❤️【سال1403】⭐

دهان از مجرای تنفس انسان است که توسط آن افراد می توانند بهتر نفس بکشند. دهان خود اجزای لثه، مفاصل فک، دندان ها و گیجگاه ها را دربر می گیرد. هر نوع مشکلی در یکی از این اجزا می تواند در تنفس فرد مشکلاتی را به وجود آورد. به دلیل ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی در مواردی بیماری های مرتبط به این حوزه قابل درمان هستند. با مشاهده علائم مشکلات تنفسی و راه درمان آن باید فورا به دندانپزشک کاندید درمان ارتودنسی مراجعه کرده تا در صورت وجود ناهنجاری ها آن ها را برطرف نماید.

ارتباط ارتودنسی و مشکلات تنفسی

عموما مشکلات تنفسی طیف گسترده ای از مشکلات را در بر گرفته و می تواند از اختلال هر یک از ارگان های بدن نشأت بگیرد. در واقع باید کلیه موارد موثر در بیمار بررسی شود تا بتوان ارتباط ارتودنسی با درمان مشکلات تنفسی را یافت. ارتودنسی روشی است که از طریق آن می توان دندان ها را به محل قرارگیری درست خود هدایت کرد. این درمان مزایا و معایب متفاوتی دارد که درمان مشکلات تنفسی هم یکی از آن ها است. هر نوع گرفتگی در مجاری تنفس افراد می تواند زمینه ساز بروز مشکلات تنفسی شود.

به طور کلی یکی از پیامدهای ناهنجاری های فک و دندان ها عدم تنفس صحیح است. بنابراین می توان گفت که در صورت عدم درمان ارتودنسی ممکن است مشکلات تنفسی برای بیمار به وجود آید. عموما تنفس از طریق بینی صورت می گیرد اما بعضی افراد دارای تنفس دهانی هستند. برای این افراد ناهنجاری ها قطعا یکی از راه های انسداد مجاری تنفسی یا عدم تنفس آسان است. در واقع مشکلات تنفس دهانی بیش تر از جانب متخصص گوش، حلق و بینی قابل درمان است اما نمی توان منکر تاثیرات آن روی سلامت فکین و دندان ها شد.

معمولا ناهنجاری ها در دندان و فکین در سنین کودکی مشاهده شده که در بزرگسالی هم ادامه دار خواهد بود. در غیر این صورت ممکن است فرد در اث حوادث تروما دچار مشکلات تنفسی یا ناهنجاری های فکی شده باشد. ایجاد وقفه تنفسی در خواب، تغییر در رشد دندان ها، تغییر شکل صورت، عدم تکلم صحیح و عدم قرارگیری دندان ها روی یک دیگر به حالت طبیعی از جمله علائمی است که نشان می دهد کودک دچار اختلال در تنفس است. پزشک با استفاده از ارتباط ارتودنسی با درمان مشکلات تنفسی می تواند این عارضه را برطرف کند.

ارتباط ارتودنسی و مشکلات تنفسی

زمان درمان موثر ارتودنسی

در ارتودنسی دندانپزشک می کوشد که با استفاده از ابزارها و تجهیزات دندان ها را به حالت اولیه بازگرداند. گاهی ممکن است در این راه پزشک مجبور به جراحی فک شده یا حتی به بهترین جراح فک و صورت در ایران ارجاع داده شود. ارتودنتیست با استفاده از بریس های ارتودنسی دندان ها را به یک دیگر وصل کرده تا به مرور زمان در جای درست خود ثابت شوند. ارتباط ارتودنسی با مشکلات تنفسی به انجام این درمان اشاره دارد. کسانی که به دستور پزشک مستلزم به انجام ارتودنسی شده اند با این روش تا حدودی درمان می یابند.

یکی از مباحثی که در انجام ارتودنسی برای افراد به چالشی عظیم تبدیل شده است، زمان درمان موثر و طول درمان آن می باشد. امروزه اکثر گرایشات پزشکی به صورت شخصی و با توجه به ویژگی های فرد فعالیت می کنند. با مراجعه به دکتر ارتودنسی می توان از طول دوره درمان اطلاع یافت. معمولا درمان ارتودنسی در حدود 5 تا 36 ماه با توجه به وضعیت جسمانی و فک بیمار طول می کشد. امروزه بی شمار روش های انجام ارتودنسی وجود دارد که به کاهش درد و حتی کوتاه کردن زمان درمان کمک می کند.

ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی است که مشخص می کند بیمار چه زمان برای درمان مراجعه کند. در سنین 7 تا 14 سالگی فک انسان در حال رشد و تکامل می باشد. نظارت و ایجاد هماهنگی در میان اجزای فک می تواند کمک کند دندان ها به شکل مناسبی رشد کنند. در این حالت نتایج درمان هم موثرتر خواهد بود. افرادی که به هر دلیلی توانایی انجام ارتودنسی در این سن را ندارند می توانند در سنین بالاتر اقدام کنند. ارتودنسی در سن 18 سالگی به بعد ممکن است با جراحی های فکین همراه شود. بنابراین موثرترین درمان متعلق به سنین کودکی است.

مشکلات تنفس دهانی و راه درمان آن

متاسفانه افرادی که تنفس دهانی دارند معمولا با مشکلاتی نظیر التهاب و خشکی گلو، عفونت های گوش و گلو، بوی بد دهان، پوسیدگی دندان، افزایش فشار خون و نارسایی قلب مواجه می شوند. مشکل تنفسی این افراد می تواند به علت مشکلات دهان، دندان و فک، گرفتگی یا التهاب مجاربی بینی، عفونت های شدید یا بزرگ شدن لوزه ها باشد. درمان هر یک از این مشکلات توسط پزشک متخصص خود صورت می گیرد. آن چه که در این جا اهمیت دارد، بیماری هایی است که ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی را توجیه می کند.

اوپن بایت، کاس بایت، میدلاین شیفت، دیپ بایت و اورجت از جمله ناهنجاری های دندان است که در تنفس صحیح افراد تاثیرات منفی دارد. قرارگیری دندان ها روی یک دیگر افراد را ملزم به تنفس از طریق دهان کرده و آن ها را با مشکلات متعددی رو به رو می کند. ارتودنسی راه حل تمام ناهنجاری های دندانی است. به شرط این که توسط دندانپزشک حاذق معاینه و درمان صورت بگیرد. گاهی اوقات افراد با این که مراحل درمان را پشت سر گذاشته اند اما همواره با مشکلات تنفسی دهانی رو به رو هستند.

کسانی که مشکل آپنه خواب انسدادی دارند باید به دندانپزشک مراجعه کرده تا از طریق ماسک های تنفسی یا ارتودنسی درمان شوند. همان طور که گفته شد در برخی از موارد ممکن است برای بیمار انجام جراحی های فک تجویز گردد. در این صورت جای دندان ها نیز باید تغییر کرده و ارتباط ارتودنسی با مشکلات تنفسی به کار می آید. پس از جراحی فک دندان ها توسط براکت ها و سیم های ارتودنسی به یک دیگر متصل شده تا به تدریج در محل قرارگیری درست خود استقرار یابند. اکثر مشکلات تنفسی و تنگی های نفس در خواب به علت عدم هماهنگی فک بالا و پایین می باشد.

مشکلات تنفس دهانی و راه درمان آن

مزایای کلی انجام ارتودنسی

ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی به خوبی به اصلی ترین و مهم ترین مزیت انجام ارتودنسی اشاره دارد. افرادی که از بی خوابی های شبانه رنج برده یا در طول روز مدام احساس خستگی می کنند می توانند از طریق درمان ارتودنسی این عوارض را برطرف سازند. دندان های روی هم قرار گرفته موجب فرسایش دندان ها شده و خرابی زود هنگام دندان ها را به دنبال دارد. از این رو با انجام ارتودنسی می توان به طولانی تر کردن ماندگاری دندان ها کمک کرد. این درمان همچنین حفظ سلامت لثه را نیز در برمی گیرد.

کسانی که با ناهنجاری های فکی یا دندانی دارند به علت مشکل شان نمی توانند در اجتماعات به شکل موثری حضور یابند. یکی از مزایای انجام ارتودنسی افزایش اعتماد به نفس و گسترش دایره تعاملاتی و ارتباطی فرد است. برخورد دندان ها در هنگام خوردن و جویدن به شکستگی ها می انجامد با ارتودنسی دندان ها در لثه ثابت شده و هماهنگ با سایر دندان ها هستند. ناهنجاری های شدید فک و دندان ها قدرت تکلم فرد را به شدت کاهش می دهد. ارتودنسی با مرتب کردن دندان ها به صحبت کردن درست و ایجاد اصوات واضح کمک می کند.

احتمال عفونت دندان ها و پوسیدگی آن ها در نامنظم بودن دندان ها بسیار تاثیر دارد. وجود ذرات و باکتری های مضر در محیط دهان به علت روی هم قرارگیری دندان ها به ساختار آن ها آسیب می رساند. همچنین دندان قروچه از پیامدهای دیگر دندان های ناهماهنگ است که با استفاده از ارتباط درمان ارتودنسی و مشکلات تنفسی قابل رفع و رجو می باشد. خطرات حاصل از اوربیت و مال اکلوژن به لثه به حداقل کاهش می یابد. در نهایت فرد ظاهری مقبول و دندان های زیبا و هماهنگ دارد که در وی حس ارزشمندی را ایجاد می کند.

دندانپزشک کاندید درمان ارتودنسی

یک گام مهم برای درمان مشکلات تنفسی استفاده از خدمان یک دندانپزشک حاذق است. ارتودنتیست باتجربه بهتر از هر کسی از روش های کاهش یا افزایش ارتباط درمان ارتودنسی و مشکلات تنفسی آگاه است. او با بررسی وضعیت بیمار می تواند کارآمدترین مشاوره ها را ارائه داده تا مشکلات تنفسی یا ناهنجاری های فک و دندان ها درمان یابد. اولین ویژگی یک دندانپزشک خوب دارا بودن حس مسئولیت پذیری نسبت به بیماران و داشتن تعهد کاری است. ارتودنتیست باید توانایی تحلیل و تشخیص بیماری مراجعه کننده را داشته باشد.

کاندید مناسب برای درمان ارتودنسی کسی است که از تجربه و دانش خوبی برخوردار باشد. به کارگیری علم و تجاربی که در طول سال های خدمت به دست آمده در کنار یک دیگر می تواند درمان کننده بسیاری از عارضه ها و مشکلات متعدد فک و دندان باشند. یک دکتر ارتودنسی خوب باید دقت بالایی داشته و در زمان نصب بریس ها متمرکز باشد. کوچک ترین جا به جایی براکت ها و فیکس شدگی سیم ها می تواند به کج کردن دندان ها و یا عدم تغییر مثبت در حالت آن ها بیانجامد. سرعت العمل بالا از دیگر ویژگی های ارتودنتیست مطرح است.

از آن جایی که ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و عارضه های گوناگون از آن ها سرچشمه می گیردغ یک دندانپزشک ارتودنسی خوب باید با جراحان فک و صورت در ارتباط باشد. مشاوره و دریافت راهنمایی از جراحان فک و صورت می تواند به بهبود تنفس بیمار کمک کند. همچنین برای درمان قطعی و دائمی مشکلات تنفسی دندانپزشک باید توانایی انجام جراحی های متعدد لثه و استخوان فک را داشته باشد. داشتن تعرفه مقرون به صرفه، رعایت بهداشت و پروتکل های درمانی، متخصص بودن و دارا بودن تجهیزات مدرن و پیشرفته از دیگر ویژگی های یک کاندید مناسب برای ارتودنسی است.

دندانپزشک کاندید درمان ارتودنسی

راهنمایی درمان مشکلات تنفسی

افرادی که توانایی تنفس دهانی راحت و آسود را ندارند ابتدا باید سر منشأ مشکل خود را بیابند. همان طور که گفته شد ممکن است عدم تنفس راحت از طریق دهان به علت های متفاوتی بوده و ربطی به مشکلات دهان، دندان و فک نداشته باشد. در صورتی که بیمار دارای ناهنجاری های فک یا دندان ها بوده می تواند به یک دکتر ارتودنسی خبره مراجعه کند. باید توجه داشت که تنفس از طریق دهان مشکلات زیادی را برای افراد به وجود می آورد و تنها زمانی تنفس دهانی پیشنهاد می شود که امکان تنفس از طریق مجاری بینی میسر نباشد.

مراجعه به متخصص گوش، حلق و بینی می تواند فواید زیادی در مسیر درمان مشکلات تنفسی داشته باشد. بهترین ارتودنتیست با تهیه تصاویر رادیولوژی و معاینه اولیه از وضعیت بیمار و تشخیص خود اطمینان حاصل می کند. زمانی که تنها راه برای رفع ایراد استفاده از ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی باشد، می توان به چند دکتر ارتودنسی مراجعه کرده و از خدمات مشاوره آن بهره مند شد. شناخت علائم می تواند به بیمار در تشخیص منشأ بیماری کمک کند.

کلام آخر

مجاری دهان و بینی دو مسیر و مجاری برای تنفس هستند. تنها زمانی فرد مجاز به تنفس دهانی می باشد که در نفس کشیدن از طریق بینی ناتوان باشد. ارتباط درمان ارتودنسی با مشکلات تنفسی می تواند در حذف عوارض و موانع بر سر مجاری تنفسی دهانی موثر واقع شود. تنها کافی است که از علت اصلی مشکل تنفسی اطلاع یافته و یک راه درمانی مناسب برای آن انتخاب کرد. دندانپزشکا توصیه می کند که در سنین کودکی به بیماری ها و ناهنجاری فکی توجه شده و راه درمانی یافت. در غیر این صورت هر زمان برای ارتودنسی مراجعه کرد می توان از درمان موثر بهره گرفت. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم.

5/5 - (2 امتیاز)

ستایش نیری

ستایش نیری نویسنده مجله دندانپزشکا هستم. علاقه زیادی به موضوعات پزشکی دارم. سعیم بر تولید محتواهای پزشکی مفید و کارآمده. امیدوارم از مقاله‌های من لذت کافی رو برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا