5 مسکن قوی برای دندان درد❤️【سال1403】⭐
در این مقاله قصد داریم 5 مسکن قوی برای دندان درد را به شما معرفی کنیم. دندان درد یکی از مشکلاتی است که ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز، افراد را درگیر کند. در شرایطی که مراجعه به دندانپزشک وجود ندارد، اولین و موثرترین راهکار استفاده از مسکن قوی برای رفع موقتی دندان درد است. افراد ممکن است از مسکن های مختلف و روش های خانگی که گاه علمی نیستند برای کاهش دندان درد خود استفاده نمایند.
دلایل بروز دندان درد شدید چیست؟
به طور کلی، وجود دندان درد می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. شما می توانید با انتخاب و استفاده صحیح از 5 مسکن قوی برای دندان درد، تا حدودی درد ناشی از دندان درد را کاهش دهید. برخی از مهم ترین دلایل بروز دندان درد شدید عبارتند از:
- وجود دندان پوسیده: پوسیدگی دندان در ابتدا هیچ علائم مشخصی ندارد اما به مرور زمان به خصوص ایجاد حفره های زیاد و عمیق و با تغییر رنگ دندان، درد دندان خود را نشان می دهد.
- از بین رفتن مواد پرکننده دندان: اگر بخشی از مواد پر کننده دندان از بین برود، فشار زیادی به پالپ دندان وارد می شود. این موضوع در نهایت باعث ایجاد درد دندان می شود.
- وجود آبسه دندانی: دلایل مانند عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ممکن است باعث تجمع پلاک در فضای زیر لثه شود. با گذشت زمان باکتری های بیشتری در زیر خط لثه جمع می شود. در نهایت این موضوع سبب ایجاد کیسه ای پر از چرک می شود.
- شکستگی دندان: در برخی از موارد شکستگی دندان می تواند درد زیادی را به همراه داشته باشد. به هر میزان که شکستگی بیشتر باشد، قطعا درد بیشتری را به همراه خواهد داشت.
- دندان قروچه: دندان قروچه یا براکسیسم امری است که به صورت ناخودآگاه و در خواب انجام می شود. در چنین شرایطی شخص دندان های خود را به هم می ساید و به مرور زمان باعث تحلیل رفتن مینای دندان می شود.
- تحلیل لثه: معمولا رفتن یا عقب نشینی لثه ها در نهایت باعث تحلیل لثه می شوند. در چنین شرایطی ریشه دندان ها در معرض دید قرار می گیرد.
- عفونت سینوس یا سینوزیت: وجود درد در اطراف دندان مخصوصاً در اطراف دندان های فوقانی به دلیل نزدیک بودن به مجاری بینی و سینوسی، می تواند یکی از نشانه های وجود این عارضه باشد.
چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کنید؟
افراد ممکن است برای خدمات درمانی یا زیبایی و ترمیمی به دندانپزشک مراجعه کنند. در برخی موارد لازم است به صورت اورژانسی به دندانپزشک مراجعه کرد. در این قسمت برخی از این شرایط آورده شده است:
- دندان درد مزمن: زمانی که دچار دندان درد شده اید که به سادگی درد آن از بین نمی رود، لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید.
- سردرد های مداوم و مزمن: اگر سردرد های شما ناشی از مشکلات فکی است، بهتر است در کوتاه ترین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه کنید.
- خونریزی مداوم از لثه: اگر به طور مداوم دچار خونریزی لثه می شوید، باید فورا خود را به کلینیک دندانپزشکی برسانید.
- ترک خوردن یا لب پر شدن دندان: در صورتی که زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید، شانس بیشتری برای ترمیم دندان ها خواهید داشت.
- لق شدن دندان: اگر دندان دائمی شما لق شده است، عدم مراجعه به دندانپزشک هزینه های زیادی را به شما متحمل می کند.
- آبسه دندان یا تورم لثه: در صورتی که تورم لثه زیاد باشد ممکن است به سایر نقاط بدن سرایت کند. به همین خاطر لازم است به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید.
5 مسکن قوی برای دندان درد را بشناسید!
دندان درد یکی از سخت ترین دردهایی است که تحت هر شرایطی می خواهیم از شر آن خلاص شویم. به همین خاطر ممکن است طبق توصیه و تجربه دیگران از انواع آنتی بیوتیک ها، بی حس کننده ها و مسکن ها استفاده نماییم. اما بهتر است بدانید و بسیاری از داروهایی که برای کنترل درد دندان استفاده می شوند، تاثیر قابل توجهی بر روی این عارضه نخواهند داشت.
البته باید به یاد داشته باشید که نباید سرانه از انواع آنتی بیوتیک ها و مسکن ها استفاده کرد. زیرا ممکن است علت اصلی دندان درد شما عفونت گوش و گلو، سینوزیت و یا صدمه دیدن فک باشد. 5 مسکن قوی برای دندان درد عبارتند از:
ایبوپروفن
قرص های ایبوپروفن با دوزهای 200و 400 میلی گرم در تمامی داروخانه ها یافت می شوند. این دارو یک مسکن غیر استروئیدی بوده و در کاهش درد دندان تاثیر بسزایی دارد. به طوری که بسیاری از دندانپزشکان برای کاهش درد اعمال دندانپزشکی این دارو را به بیماران خود تجویز می کنند. البته باید بدانید که افرادی که به مشکلات قلبی دچار هستند و یا خونریزی دارند نباید از این دارو استفاده نمایند. علاوه بر این افرادی که به داروهای ضد التهابی و غیرا استروئیدی حساسیت دارند نیز باید از مصرف این دارو پرهیز نمایند.
استامینوفن
در واقع اولین و پرمصرف ترین مسکن که برای کاهش درد دندان استفاده می شود انواع استامینوفن ها هستند. در برخی موارد منشا دندان درد دندان پوسیده یا دندان عقل می باشد. اگر شما نیز شرایط مشابهی دارید بهتر است برای کاهش دندان درد خود از استامینوفن استفاده کنید. در صورتی که دندانپزشک شما داروهایی را تجویز کرده است، لازم است آن را در اولویت قرار دهید. در رابطه با قرص استامینوفن باید بدانید که عوارض جانبی این دارو نسبت به سایر مسکن ها کمتر بوده و به همین خاطر از این ضد درد قوی نسبت به سایر داروها بیشتر استفاده می شود.
قرص استامینوفن اگرچه خاصیت ضد درد بالایی دارد اما این دارو به هیچ عنوان ضد التهاب نیست. معمولاً پزشکان استامینوفن را همراه با مسکن های ترکیبی دیگر تجویز می کنند تا درد سریعتر کاهش پیدا کرده و متوقف شود. در نهایت توصیه ما به شما این است که از مصرف بیش از حد این دارو خودداری کنید، چرا که مصرف بی رویه مسکن ها باعث بروز بیماری و مشکلات کلیوی می شود.
ژلوفن
ژلوفن یکی از 5 مسکن قوی برای دندان درد است که کاربرد بسیار زیادی دارد. یکی از اشکال ژلاتینی داروی ایبوپروفن، ژلوفن است که جذب گوارشی راحت تری نسبت به انواع قرص دارد. از این دارو برای تسکین انواع درد دندان، آرتریت، درد مفاصل و درد دوران قاعدگی استفاده می شود. کپسول های ژلوفن در دوزهای 200و 400میلی گرم در در تمامی داروخانه ها یافت می شود. اگر به این دارو حساسیت ندارید، می توانید از آن به عنوان یک مسکن قوی برای کاهش و توقف دندان درد خود استفاده کنید.
البته باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید تعداد بالایی از انواع مسکن و ژلوفن را به صورت یکجا مصرف کنید. حتی استفاده همزمان از 2تا 3 ژلوفن خطرناک بوده و ممکن است مشکلات دیگری را برای شما به وجود آورد. در صورتی که دندان درد شدیدی دارید ممکن است منشا درد متفاوت باشد. به همین خاطر لازم است در اولین فرصت ممکن به دندانپزشک مراجعه کنید.
نوافن
یکی از بهترین راه ها برای توقف دندان درد شبانه استفاده از داروی مسکن نوافن است. این کپسول ترکیبی از کافئین، استامینوفن و ایبوپروفن می باشد. معمولا از این دارو برای دندان دردهای بسیار شدید استفاده می شود. شما می توانید این دارو را از داروخانه های سراسر کشور تهیه کنید.
البته باید به یاد داشته باشید که استفاده از داروهای ترکیبی ممکن است عوارض ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد. به همین خاطر لازم است از مصرف بیش از حد آن خودداری نمایید. هر یک از کپسول های نوافن حاوی 325میلی گرم استامینوفن، میلی گرم کافئین و 200میلی گرم است. نیمه عمر این دارو حدود 3 تا 4 ساعت بوده و به خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب می شود.
مفنامیک اسید
یکی از داروهای ضد درد موثر که از جمله داروهای غیر استروئیدی به شمار می رود، داروی مفنامیک اسید است. این مسکن فاقد هرگونه کورتون می باشد. استفاده از این دارو در دندان دردهای شدید تاثیر قابل توجهی ندارد؛ اما برای دردهای ملایم تا متوسط و دردهای دوران قاعدگی می تواند تاثیر مطلوبی بگذارد.
کپسول مفنامیک اسید به عنوان یکی از 5 مسکن قوی برای دندان درد، کاربردهای بسیار گسترده ای دارد و پس از عمل جراحی برای کاهش التهاب و درد استفاده می گردد. شما باید این دارو را طبق نظر و توصیه پزشک مصرف کنید. به طور کلی می توان این دارو را حدود 1تا 3 بار در طول روز استفاده کرد.
عدم مراجعه به دندانپزشک در هنگام دندان درد، چه عواقبی در پی دارد؟
قطعا درد دندان یک مشکل جدی است و نیاز به توجه دارد. در ساده ترین و کم خطرترین حالت ممکن درد دندان به دلیل وجود پوسیدگی می باشد. در چنین شرایطی اگر آن را بدون مراقبت رها کنید، پوسیدگی دندان بدتر شده و منجر به مشکلات بزرگتر و در نهایت درمان هایی با هزینه های بالاتری می شود. برای مثال در صورتی که چند تا از دندان های شما به پر شدن نیاز داشته باشد و شما آن ها را رها کرده اید، باید بدانید که در نهایت این پوسیدگی به عصب برسد. در مواقع شدیدتر ممکن است تنها راه باقیمانده کشیدن دندان ها باشد. به همین خاطر توصیه می شود در صورتی که شرایط زیر را دارید، در کوتاه ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه کنید:
- بیشتر از یک یا دو روز است که دندان شما درد می کند.
- درد دندان شما شدید است.
- با باز کردن دهان، احساس تب، گوش درد یا درد دارید.
راهکارهای خانگی برای کاهش درد دندان
در برخی از موارد ممکن است به دندانپزشک یا داروخانه برای تهیه مسکن دسترسی نداشته باشید. برخی از مهم ترین راهکارهای خانگی برای کاهش درد دندان عبارتند از:
- کیسه یخ یا کمپرس سرد: برای استفاده از این روش به یک کیسه تمیز و بهداشتی نیاز دارید. شما باید با این کیسه را با قطعات یخ پر کنید. سپس آن را بر روی گونه و محلی که احساس درد می کنید، قرار دهید.
- ژل های بی حسی: شما می توانید این ژل ها را بدون داشتن نسخه پزشک نیز خریداری کنید. معمولا از این ژل ها برای کاهش درد استفاده می شود. کافی است مقداری از ژل بی حسی را بر روی ناحیه مورد نظر قرار دهید.
- تمیز کردن دندان با نخ دهانشویه و مسواک: در بسیاری از مواقع علت دردهای دندانی، گیر کردن غذا بین دندان ها و یا پوسیدگی است. در چنین شرایطی می توانید با تمیز کردن دندان ها، درد را تسکین ببخشید.
- شستشوی دندان با نمک دریا: اگر عامل اصلی دندان درد شما ضربه و یا عفونت کم باشد، ممکن است پس از مدتی خود به خود تسکین پیدا کند.
- موم و عسل: یکی از بهترین مسکن های خانگی برای کاهش دندان درد استفاده از موم و عسل است. چند قطره بر موم که شباهت زیادی به عسل و موم دارد، را در آب ترکیب کرده و از آن برای شستشوی دهان خود استفاده کنید.
- میخک به شکل خشک و یا روغن: برای این کار لازم است دو قطره روغن میخک را بر روی پنبه بریزید. سپس آن را با ملایمت بر روی ناحیه درد قرار دهید.
- سیر: سیر به دلیل داشتن اوژنول یک مسکن طبیعی به حساب می آید. این ماده طبیعی نقش آنتی بیوتیکی داشته و از رشد و فعالیت باکتری های دهان جلوگیری می کند.
چگونه می توان از درد دندان پیشگیری کرد؟
قطعاً یکی از مهم ترین و بخش ترین راه های پیشگیری از بروز دندان درد، رعایت بهداشت دهان و دندان است. اقدامات خوب بهداشت دهان عبارتند از:
- مسواک زدن منظم دندان با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید
- استفاده از نخ دندان حداقل یک بار در روز
- شستشوی یک یا دو بار در روز با دهان شویه
- مراجعه به دندانپزشک حداقل دو بار در سال برای جرم گیری حرفه ای
رعایت این نکات می تواند از بروز دندان درد جلوگیری کند. علاوه بر این اقدامات مانند کاهش مصرف غذاهایی حاوی قند زیاد نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی این موضوع داشته باشد.
به یاد داشته باشید که ترمیم دندان های آسیب دیده بسیار مهم است. در صورتی که دندان های شما نیز به ترمیم یا چکاب نیاز دارد به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین دندانپزشک کودکان در تهران را مطالعه نمایید.
عوارض مصرف بیش از حد قرص های مسکن برای دندان درد
توجه داشته باشید که مصرف نامناسب و بیش از حد قرص های مسکن، ممکن است عوارض جانبی بالقوه و خطرناکی را به دنبال داشته باشد. پس نباید بدون تجویز پزشک از 5 مسکن قوی برای دندان درد استفاده کنید. برخی از عوارض مصرف قرص های مسکن عبارتند از:
- داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی مانند ایبوپروفن می تواند مخاط معده را تحریک کرده و منجر به خونریزی یا زخم معده شود.
- استفاده طولانی مدت یا بیش از حد برخی از مسکن ها به ویژه داروهای غیر استروئیدی می تواند به کلیه ها آسیب برساند.
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ممکن است خطر حمله قلبی سکته مغزی را افزایش دهند.
- استفاده بیش از حد از داروی استامینوفن می تواند به باعث آسیب یا نارسایی کبد شود.
- برخی از افراد با مصرف داروهای مسکن ممکن است واکنش های آلرژیک تا راش های خفیف تا آنافیلاکسی شدید را تجربه کنند.
- استفاده طولانی مدت و بیش از حد از داروهای مسکن مبتنی بر مواد افیونی، در صورت قطع شدن می تواند منجر به وابستگی، اعتیاد شود.
- مسکن های قوی می تواند با سایر داروها تداخل ایجاد کنند.
کلام آخر
استفاده از مسکن های قوی دندان درد می تواند روش مناسب و موثری برای کاهش و مدیریت درد شدید دندان باشد. البته باید به یاد داشته باشید داروهای غیر استروئیدی بدون نسخه، مخدرها، بی حس کننده های موضعی، داروهای ضد التهاب با نسخه و داروهای ترکیبی همگی مکانیزم و تاثیرات متفاوتی برای تسکین درد دارند.
از این که تا انتهای این مقاله از دندانپزشکا با ما همراه بوده اید، از شما بی نهایت سپاس گزاریم. امیدواریم نکات گفته شده در رابطه با 5 مسکن قوی برای دندان درد، برای شما مفید واقع شده باشد.