عمومی

آیا جوش شیرین دندان ها را سفید می کند؟【سال1403】⭐

امروزه با رواج یافتن بیشتر امور زیبایی افراد بیش از پیش به ظاهر دندان های خود اهمیت می دهند. زرد شدن یا تیرگی دندان ها یکی از عارضه های ناخوشایندی بوده که تقریبا اکثر افراد از آن گریزان هستند. در حال حاضر روش های بسیاری برای سفید کردن دندان و جرم گیری به روش های علمی و سنتی وجود دارد. زرد شدگی یا کدری رنگ دندان یکی از عوامل موثر بر اعتماد به نفس افراد بوده که در طولانی مدت اتفاق افتاده و کامل طبیعی می باشد. امروز به موضوع آیا جوش شیرین دندان ها را سفید می کند؟ پرداخته ایم لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

جوش شیرین و کاربردهای آن

 جوش شیرین یا بیکربنات سدیم یکی دیگر از محصولات نمکی سدیم بوده که خاصیت بازی فوق العاده ای دارد. این پودر سفید بی رنگ، بی بو و بدون مزه بوده و پر از خاصیت های مطلوب است. جوش شیرین به واسطه خواصی که دارد در انواع صنایع و فرآوری ها کاربرد دارد. متداول ترین شیوه استفاده از این ماده فرآوری بکینگ پودر می باشد.

سدیم بیکربنات از موادی بوده که در تولید اقلام بهداشتی انسان استفاده شده و حتی در تهیه انواع دئودورانت ها هم نقش دارد.  بیشترین مصرف جوش شیرین در کاربرد بهداشتی برای دهان و دندان، پوست و برقراری تعادل پی اچ مواد بهداشتی است. بیکربنات سدیم علاوه بر موارد بهداشتی، خوراکی و پزشکی در صنایع نساجی، پلیمر، پلاستیک و دباغی هم مصرف می گردد.

به علت ترکیب آلی و شرایط انحلال پذیری و واکنش جوش شیرین با سایر مواد از این ماده در علم پزشکی بهره می گیرند. در صنعت دارو سازی برای ساخت انواع دهان شوی ها، ماسک های لایه بردار، کرم ها و لوسیون های پوست، قرص های جوشان و داروهای ضد افسردگی از جوش شیرین بهره گرفته می شود. جوش شیرین به جز از موارد منع و استفاده بی رویه خطری ندارد.

معمولا استفاده از جوش شیرین توسط بهترین جراح و دندانپزشک در تهران توصیه نشده و منعی هم ندارد اما اگر بهره­ برداری از این ترکیب بی هیچ قاعده و زمان بندی باشد در مدت طولانی نه تنها بیماری های لثه و دندان را ایجاد کرده بلکه عملکرد سایر سیستم های بدن را هم مختل می کند. با مصرف جوش شیرین برای دندان ها در فواصل کوتاه آبسه ها و عفونت های دهان و دندان تحریک شده و عود می کنند.

جوش شیرین و کاربردهای آن

روش های سفید کردن دندان با جوش شیرین

در گذر زمان با جمع شدن مواد غذایی در منافذ دندان و مراقبت های نادرست رنگ دندان دچار تغییراتی می شود. این تغییرات تاثیر فراوانی در زیبایی صورت و لبخند دارد. در علم دندانپزشکی بهترین دکتر بلیچینگ در ایران با استفاده از مواد به سفید کردن دندان می پردازد. همانطور که گفته شد یکی از کاربرد های مهم جوش شیرین، سفید کردن دندان ها می باشد که به دو روش سنتی و علمی هم صورت می گیرد. در گذشته انسان ها برای پاکیزگی دندان ها از جوش شیرین استفاده می کردند.

سدیم بیکربنات همانند یک شوینده عمل کرده و قابلیت تمیز کردن دندان ها را دارد. اما باید شرایط استفاده و حساسیت های افراد را هم در کنار بهره مندی از این ماده مورد بررسی قرار داد. خمیری کردن جوش شیرین یکی از روش های خانگی سفید کردن دندان است. در این روش جوش شیرین را با دیگر مواد موثر و آب به مقدار کافی ترکیب کرده و با گذاشتن خمیر بر روی دندان رنگ دندان های خود را سفیدتر کنید. برای تهیه این خمیر می توانید از زردچوبه، آبلیمو، سرکه، نمک دریا و زغال سنگ فعال کمک بگیرید.

در روش دیگر که بسیار ساده و راحت است می توانید جوش شیرین را به صورت منفرد بر روی دندان ها مسواک زده و با آب بشویید. برای مسواک زدن دندان با جوش شیرین می توانید از مواد دیگری مانند انواع روغن ها استفاده کنید. در تهیه ترکیبات باید به مقدار جوش شیرین و واکنش های اسیدی و بازی مواد توجه کنید؛ زیرا امکان بروز عارضه های شدیدتری با مصرف نامناسب از مواد وجود دارد.

برای سفید شدن دندان های خود می توانید جوش شیرین را به صورت خشک بر دندان ها مسواک کرده و مدتی بگذارید سپس با جوشانده های طبیعی یا شوینده ها دندان و دهان خود را تمیز نمایید. در استفاده از جوش شیرین دانه ها ریز به عنوان یک آنزیم عمل کرده و لکه ها را از بین می برد. برخی لکه ها و حفره های عمیق با جوش شیرین برطرف نمی شوند.

عوارض استفاده از جوش شیرین برای سفیدی دندان

هر ماده طبیعی دارای خواص شیمیایی، فیزیکی و بیومکانیکی بوده که تنها در محدوده خاصی بی خطر است. جوش شیرین ماده ای کاملا بی ضرر است که با عدم رعایت اصول استفاده از آن می تواند مشکلاتی را به وجود آورد. سدیم بیکربنات به همان میزان بی خطر بودن می تواند حادثه آفرین باشد. لازم به ذکر است جوش شیرین خاصیت میکروب زدایی و از بین بردن باکتری ها را ندارد؛ بنابراین نمی تواند جایگزین خمیر دندان باشد.

یکی از عوارض جدی سفید کردن دندان با جوش شیرین خراشیدگی ها و صدمات به مینای دندان می باشد. به علت قدرت بازی جوش شیرین لایه برداری از سطح دندان و کاهش استقامت آن وجود دارد. پس در ابتدا باید به میزان لازم و با ترکیب مناسب مصرف شود. لایه مینایی دندان ظریف بوده و به عنوان لایه ای محافظتی بر دندان قرار گرفته است.

در مصارف اولیه از جوش شیرین ابتدا باید آزمون حساسیت انجام شده و سپس به طور کامل از آن برای سفید کردن دندان استفاده کرد. همچنین مصرف مکرر و بی حد و مرز از سدیم بیکربنات حساسیت های شدید دندان و لثه را به وجود آورده و در موارد شدیدتر منجر به از بین بردن عصب دندان می شود. جوش شیرین احتمال پوسیدگی و در نتیجه شکستگی دندان را به مقدار قابل توجهی بالا می برد.

استعمال جوش شیرین بدون تست حساسیت زخم های دهانی را سبب شده و حتی زمان دوره بهبود را افزایش می دهد. در افرادی که نگهدارنده دائمی دارند استفاده از جوش شیرین باعث از دست دادن کیفیت و نرم شدن نگهدارنده می شود. خوردن و بلعیدن جوش شیرین به صورت سهوی می تواند باعث بروز مشکلات جسمانی متعددی در افراد مختلف شود.

عوارض استفاده از جوش شیرین برای سفیدی دندان

مزایا استفاده از جوش شیرین برای دندان ها

پلاک های ایجاد شده بر روی دندان موجب زرد شدن دندان ها شده و در طولانی مدت استحکام دندان را تحث تاثیر خود قرار می دهد. مهم ترین مزیت استفاده از جوش شیرین علاوه بر سفید کردن و جرم گیری، از بین بردن پلاک های ایجاد شده است. سدیم بیکربنات با واکنش هایی که می دهد باکتری های دهان و دندان را از بین برده و باعث پاکیزگی محیط دهان می شود. در نتیجه این باکتری زدایی محیط دهان عاری از هر نوع باکتری مضر می شود. هیچ ترکیب شیمیایی مضری در جوش شیرین نبوده و خطری را از این بابت متحمل فرد مصرف کننده نمی کند.

سفید شدن دندان ها معمولا تنها هدف افراد برای استفاده از جوش شیرین است. برخی از افراد به فلوراید حساسیت داشته و نمی توانند از ترکیبات فرآوری شده با آن استفاده کنند از این رو جوش شیرین یک انتخاب مناسب به حساب می آید. فلوراید ها علاوه بر خاصیت درمانی و بهداشتی که داشته می تواند مشکلات قلبی و کلیوی، درد، اسهال و استفراغ را هم نتیجه دهد. جوش شیرین کاملا بدون مزه بوده و هیچ احساس ناخوشایندی را در فرد ایجاد نمی کند. در طولانی مدت جواب داده و نتیجه آن دائمی خواهد بود. همانند سایر سفید کننده های شیمیایی دارای افزدونی های شیمیایی و مخرب نیست.

روش های علمی سفید کردن دندان هزینه های گزافی را متوجه زیباجویان کرده و آن ها را تحت فشار پرداخت هزینه های سنگین دندانپزشکی قرار می دهد. در صورتی که جوش شیرین یک ماده در دسترس و مقرون به صرفه بوده که در اکثر فروشگاه ها با قیمت مناسبی به دست افراد می رسد. از طرف دیگر اگر از جوش شیرین در مقیاس های مناسب و روش های اصولی استفاده شود، به عنوان یک ساینده کمترین آسیبات را به ساختار دندان وارد می کند. در صورت استفاده از آن و مشاهده درد هشداری برای رسیدگی به دندان ها و معاینه آن ها توسط دندانپزشک می باشد.

جرم گیری دندان های ارتودنسی شده با جوش شیرین

ارتودنسی به منظور مرتب کردن و ردیف سازی دندان ها در افراد انجام می شود. در این روش درمانی با نصب سیم و براکت ها بر روی دندان ها جرم هایی بر روی دندان ظاهر شده که سبب تغییر رنگ و زرد شدگی می شود. به علت دسترسی دشوار مسواک به سطح دندان ارتودنسی شده امکان برطرف کردن آلودگی ها به خوبی وجود ندارد؛ به همین خاطر اشخاص به فکر جرم گیری با جوش شیرین می باشند.

مناسب ترین روش برای سفید کردن دندان های ارتودنسی شده استفاده از خمیر جوش شیرین است. با تهیه و آماده سازی ترکیب خمیر با قرار گیری آن بر روی دندان ها و گذر زمانی در حدود 2 تا 5 دقیقه دندان ها لایه ای از روی دندان ها برداشته شده که منجر به سفیدی کم دندان شده است. البته برای مشاهده نتایج بهتر پیشنهاد می شود برای افرادی که ارتودنسی کرده اند از ترکیب آب و جوش شیرین برای قرقره کردن و سپس مسواک زدن کمک گرفت.

عوارض استفاده از جوش شیرین برای سفیدی دندان

سفید کردن دندان با جوش شیرین در طب سنتی

طب سنتی یکی از روش های علمی بوده که بر اساس خواص و ساختار مواد برای بیماری های گوناگون تجویز می شود. در طب سنتی راه های زیادی برای سفید شدن دندان با جوش شیرین وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • سفید کردن دندان با جوش شیرین و نمک دریا

به مقدار یک قاشق چای خوری جوش شیرین و نصف قاشق چای خوری نمک دریا را به خوبی با آب ترکیب کرده و با مسواک به دندان ها بمالید پس از مدت 5 دقیقه ای با آب شسته و با خمیر دندان مسواک بزنید.

  • سفید کردن دندان با جوش شیرین و زرد چوبه

یک قاشق چای خوری جوش شیرین و زردچوبه را با آب مخلوط کرده و با مسواک به مدت 3 دقیقه مسواک بزنید سپس دندان ها را بشویید.

  • سفید کردن دندان با جوش شیرین و آب لیمو

مسواک خود را در یک ظرف آب لیمو ریخته و آن را به خوبی آغشته کنید. مسواک را درون ظرف حاوی جوش شیرین گذاشته و با آن مسواک بزنید.

  • سفید کردن دندان با جوش شیرین و توت فرنگی

یک عدد توت فرنگی را میکس کرده و با یک قاشق چایی خوری جوش شیرین مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را با انگشت روی دندان به مدت 5 دقیقه بمالید و سپس با آب ولرم بشویید.

  • سفید کردن دندان با جوش شیرین و روغن نارگیل

به یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل یک قاشق چای خوری جوش شیرین اضافه کرده و همانند خمیر دندان بر روی دندان ها مسواک کنید.

  • سفید کردن دندان با جوش شیرین و روغن نعناع

به یک قاشق چای خوری چند قطره روغن یا اسانس نعناع افزوده و کاملا مخلوط کنید سپس با انگشتان مواد را  به دندان ها مالیده و اجازه دهید به مدت 3 دقیقه باقی بماند. با مسواک و خمیر دندان، سطح دندان ها را پاک کنید.

کلام آخر

دندانپزشکا در این مقاله سعی کرد همه آن چه که باید درباره استفاده از جوش شیرین بدانید را به طور کامل به اطلاع شما برساند. سفید کردن دندان به روش های دندانپزشکی قطعی بوده و حتی امکان تنظیم درجه سفیدی را به شما می دهد اما هزینه های آن تا حدودی بالاست اما در استفاده از جوش شیرین بدون پرداخت هزینه های سنگین می توانید دندان های خود را سفید کنید. البته نباید به دنبال سفید کردن به هر قیمتی بود؛ پیش از مصرف داروها و مواد تست حساسیت آن را انجام دهید. امیدواریم از مطالب گفته شده در مقاله آیا جوش شیرین دندان ها را سفید می کند؟ لذت برده باشید. انتقادات و نظرات خود را برای ما ارسال کنید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

ستایش نیری

ستایش نیری نویسنده مجله دندانپزشکا هستم. علاقه زیادی به موضوعات پزشکی دارم. سعیم بر تولید محتواهای پزشکی مفید و کارآمده. امیدوارم از مقاله‌های من لذت کافی رو برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا